Nieuw verdienmodel

Kick-off van het strategisch programma ‘Nieuw verdienmodel’

Vorige week was de kick-off van het strategisch programma ‘Nieuw verdienmodel’. Het doel is om door de invoering van nieuwe abonnementsvormen en digitale businessmodellen toe te werken naar een nieuwe, duurzame mix van betaalde en onbetaalde diensten. Christiane Seeberger, een van de kersverse teamleden, geeft haar eerste indruk van de kick-off en het team.

‘We hebben een heel leuke groep, waarin verschillende disciplines zijn vertegenwoordigd’, vertelt Christiane enthousiast. ‘Het is maar een klein team, met Dieneke Hengeveld als routebepaler en daarnaast Henk de Torbal, Mark Friederichs, Shanti Doelam, Thijs Kaasschieter, Maaike Kammerman en ikzelf.’

‘Tijdens de kick-off hebben we onze verwachtingen uitgesproken en op elkaar afgestemd. Je merkte al direct dat we elkaar vanuit onze rollen goed aanvullen. We zijn nu nog erg “zoekende” naar wat we allemaal willen en wat er mogelijk is qua middelen. We willen als organisatie nu heel veel, maar al die opties ontwikkelen kost veel geld. Je moet eerst investeren, voordat je slagvaardig kunt zijn met nieuwe verdienmodellen; dat zorgt voor een spagaat. Maar ik heb er zin in om daar in dit team mee aan de slag te gaan!’


De ambities zijn groot: eind 2020 moet er een compleet nieuw abonneemodel zijn, waarin zowel ons huidige aanbod als nieuwe proposities een plek hebben. En eind 2021 willen we ook onze huidige leden gemigreerd hebben naar dat nieuwe model.


Het strategisch programma Nieuw verdienmodel krijgt ondersteuning van Simon-Kucher & Partners, een bureau dat veel expertise heeft op het gebied van verdienmodel- en prijsstrategieën.

Vraag & antwoord

Heb je een vraag over het programma Nieuw verdienmodel?